Hoe zit jij in je balans? Je kunt goed merken, wanneer je je energie positief inzet. Je voelt je evenwichtig, je werkt regelmatig in een flow en je kunt tegen een stootje als het tegen zit. Andersom geldt het ook. Je merkt het al snel als je energie weglekt. Je raakt uit balans. Dat is lastig wanneer je je niet goed weet te herstellen.

Met de Online Profilizer Methode (OPM) kun je het coachingstraject dat je bij mij volgt versterken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een OPM-meting aan te vragen. Dit gaat altijd in combinatie met een adviesgesprek.

Waarom een balans- en talentmeting

Een balansmeting met de Online Profilizer Methode (OPM) biedt je de volgende voordelen:

Dit biedt je een breed perspectief: de meting brengt in beeld in welke mate je persoonlijke kracht beschikbaar is (ik kan / ik ben), hoe zich dit verhoudt tot je behoefte aan verandering (ik wil) en de mate waarin je belemmeringen ervaart (ik kan niet). Dit levert waardevolle nieuwe inzichten en denkrichtingen op.

Je kunt snel de vinger op de zere plek leggen: de meting maakt scherp , waar voor jou de hefboom zit om weer in balans te komen. Je krijgt zicht op de dingen waar je zelf invloed uit kunt oefenen.

Het geeft je meer zicht op je ontwikkel- en loopbaanmogelijkheden: de meting brengt je competenties in beeld. Het ontwikkelrapport maakt je mogelijkheden binnen je je huidige functie zichtbaar. Het loopbaanrapport brengt een breed veld van werkrichtingen in beeld.

Je krijgt inzicht in je kracht binnen werkrelaties: de meting geeft je inzicht in je eigen stijl van samenwerken. Je ontdek je wat je zelf kunt doen om effectief te blijven samen werken, ook in stresssituaties.

Een risico op burn-out kan vroegtijdig gesignaleerd worden: de meting kan aangeven dat je in onbalans bent, terwijl jijzelf en je omgeving dat nog niet in de gaten hebben. Dit geeft je de mogelijkheid om tijdig de gevolgen van burn-out te voorkomen of in ieder geval te beperken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Hoe het werkt

  • Je kunt de balans- en talentmeting bij mij aanvragen.
  • Het online invullen van de vragenlijsten kost ongeveer een half uur.
  • Op basis van jouw antwoorden wordt er een rapport opgemaakt.
  • Zodra het rapport is opgemaakt maken we een afspraak voor een adviesgesprek. Voor dit gesprek plannen we twee uur in.
  • Tijdens het adviesgesprek nemen we samen het rapport door.
  • Daarna stuur ik je de digitale versie van het rapport toe.

De Online Profilizer Methode (OPM) wordt gefaciliteerd door L&D Support. Ik ben gecertificeerd door L&D Support: om een OPM-meting voor je aan te vragen en het adviesgesprek hierover met je te voeren. Aan de OPM-meting zijn kosten verbonden.

Benieuwd naar wat een balansmeting voor jou kan betekenen? Vrijblijvend een offerte aanvragen? Ik vertel je er graag meer over. Klik hier voor mijn contactgegevens.

Alette Smeenk is gecertificeerd Noloc Erkend Loopbaanprofessional.