Wees je eigen leider! Ga voorbij het drama van alledag

7 juli 2022 – Weerstand en tegenslag is er in allerlei soorten en maten. Je komt het hoe dan ook dagelijks tegen, op de werkvloer en in je privéleven. Persoonlijk leiderschap begint met anders omgaan met drama. Maar hoe doe je dat? Lees mijn blog voor handreikingen, die je op weg helpen. En ik doe alvast een spoiler alert. Makkelijk is het niet. Waardevol is het zeker. 

Lees hier verder

Geen probleemadoptie? Vermoeidheid kun je meten!

22 juni 2022 – Hoe eerder medewerkers het gevaar van chronische stress onderkennen, hoe makkelijker ze uit de gevarenzone van overspanning en burn-out kunnen komen. Juist bij ontkenning is het handig te weten, dat je vermoeidheid kunt meten. De Stress Level Test helpt bij de vroegsignalering van ongezonde stress . Zo kun je burn-out vroegtijdig voorkomen en en de schade ervan beperken.

Lees hier verder

Ongenoegen toont je jouw bijzonderheid

10 juni 2022 – Gesprekken op de werkvloer gaan vaak over ongenoegen. Wat er alweer niet goed gaat. Wat je chef nu weer heeft weten te presteren. En de collega die alweer met dezelfde vraag komt. De irritatie spat er soms vanaf. “Onbegrijpelijk, waarom ziet ze dat nou niet!”. Of zou het kunnen zijn, dat je zelf iets over het hoofd ziet? 

Lees hier verder

Hoe weerbaar ben je?

31 mei 2022 – Maar liefst een kwart van de MKB-ondernemers in ons land ligt ’s nachts wakker van het tekort aan personeel. Zij hebben veel op hun bord en dat geeft onrust, extra druk en verstoort de werk/privé-balans. Hoe weerbaar ben je in tijden van onderbezetting

Lees hier verder

Opnieuw verbinden? Volg je hart!

9 mei 2022 – Als je bent uitgekeken op je baan, kan ander werk gaan zoeken een prima strategie zijn. Maar wat als het aanvoelt als een te grote stap, die je je niet kunt permitteren? Volg dan toch je hart! En ga een nieuwe verbinding aan met je werk.

Lees hier verder

Wauw, hoe zou dat zijn?!

4 mei 2022 – Heb je er weleens bij stilgestaan, hoeveel energie er in jouw organisatie verloren gaat door chronische stress en conflicten? En welk potentieel daarin verborgen ligt? Dit energiepotentieel aanboren en vrijmaken … Wauw, hoe zou dat zijn?! 

Lees hier verder

Hoelang hou je het nog vol?

8 maart 2022 – Dit bericht is voor alle harde werkers die nog even tijd maken om een klus af te maken. Want ‘nee’ zeggen, dat doe je niet zo gauw. En die vermoeidheid, dan? Ach dat valt best wel mee. Dat haal je straks wel weer in. De vraag is alleen, hoe lang hou je het nog vol?  

Lees hier verder

Tussen aanleiding en oorzaak ligt een wereld van verschil

13 september 2021 – In een conflictsituatie is het moeilijk om aan iets anders te denken. Het conflict is allesbeheersend, zelfs al gebeurt er verder feitelijk niets. Dat is niet gezond, want het kost je heel veel energie. Wat doe je? Blijf je de blik op de ander richten, de aanleiding? Of richt je je blik naar op de oorzaak? Dat is iets wezenlijk anders. 

Lees hier verder

In een gezond conflict is niemand de baas

3 september 2021 – Een conflict met je leidinggevende kan heel lastig zijn, juist vanwege de hiërarchie en vooral als het om een sociaal-emotioneel conflict gaat. Voor je het weet sta je letterlijk en figuurlijk vast in je handelingsruimte. Bij alles wat je denkt of doet kom je zelfs vaster te zitten. Wat nu?

Lees hier verder

Kort lontje? Herken de eerste symptomen van hersteltekort

25 augustus 2021 – Een burn-out ontstaat niet zomaar, daar gaat meestal een lange periode van overbelasting aan vooraf.  Er zijn signalen waaraan je kunt herkennen of je je in de gevarenzone begeeft. Een kort lontje is er een van. 

Lees hier verder

Midden in een conflict? Juist daar liggen de kansen voor een oplossing

11 augustus 2021 – Conflicten op de werkvloer vreten energie. Ze vormen één van de belangrijkste oorzaken van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Alle reden om er wat aan te doen, zou je zeggen. Maar wat nou als je zelf in zo’n situatie zit? Het begint met waarnemen.

Lees hier verder

Voorkom uitputting

3 augustus 2021 – Er zijn perioden geweest dat ik de uitputting nabij was. Lichamelijk en geestelijk zo ongelofelijk moe. Het ontstond niet in een keer, maar langzaam en sluipend. Dat is het verraderlijke van stress. Je merkt er niets van, sterker nog je hebt het nodig om op te staan en je dingen van de dag te doen. En je hebt niet in de gaten dat langzamerhand het vaatje leegloopt. Of misschien ook wel, ergens onbewust, maar je slaat geen acht op de signalen.

Lees hier verder

Aardebewustzijn

2 augustus 2021 – Alles is energie en heeft een bewustzijn. Zo ook de aarde. Ik verbind mij met haar, vanuit de verbinding met mijn eigen bewustzijn. Ik weet me onderdeel van het grotere geheel. Een mens in deze woelige en verwarrende wereld op een prachtige planeet die oneindig veel mogelijkheden biedt, als we in staat zijn er goed mee om te gaan. Dat is iets wat we nog te leren hebben.

Lees hier verder

Werkt het wel, netwerken?

28 mei 2021 – Met die vraag kwam onlangs een loopbaancliënt bij me op de lijn. Netwerken gaat hem gemakkelijk af bij mensen die hij al kent. Zo’n warm contact levert dan ook sneller iets op. In andere gevallen gaat het moeizamer. … Is netwerken niet veel te omslachtig? Dat is het maar net hoe je het bekijkt. Met netwerken boor je namelijk opdracht- en loopbaanmogelijkheden aan om die niet op de vacaturesites staan. 

Lees hier verder

Als stress regeert…

7 oktober 2020 – In een burn-out belanden, overspannen raken, regelmatig last van stress … je zit er niet op te wachten. En toch gebeurt het, sluipend of ineens. Je voelt je opgebrand. Je kunt geen energie of motivatie meer vinden voor je werk. Of je voelt dat je er tegen aan zit. Dan wordt het hoog tijd om goed voor jezelf te gaan zorgen.

Lees hier verder

De kracht van schrijven in online coaching

13 mei 2020 – Videobellen is door de coronacrisis ineens hét middel geworden om online in gesprek te gaan met familie, vrienden en collega’s. Ook in coachingstrajecten wordt videobellen veelvuldig gebruikt. Daardoor lijkt het alsof het de enige vorm van online coaching is. Niets is minder waar. …

Lees hier verder