Kiezen voor coaching bij stress en burn-out is een keuze om goed voor jezelf te gaan zorgen. In het traject staan omgaan met stressbronnen, herstel en hervatting van werk of een andere levensinvulling centraal.

Waarom coaching bij stress en burn-out

Je leert antwoorden vinden op je vragen. Bij overspannenheid en burn-out komen er allerlei vragen op je af. Wat is verstandig om te doen en wat niet? Geleidelijk je werk hervatten is een belangrijk onderdeel van het herstelproces.

Je leert beter omgaan met je grenzen: wat je zelf kunt doen én laten om te herstellen. Je leert hoe je in gesprek kunt gaan over je herstel en mogelijkheden, zowel met het thuisfront als met je werkgever.

Je leert om vitaal in je werk te gaan staan, zodat je aan de slag kunt op een duurzame manier. Plezier en passie in je werk keren terug, wanneer je effectief met je stressbronnen leert omgaan vanuit je eigen kracht.

Hoe het werkt

Coaching bij stress en burn-out wordt afgestemd op jouw situatie. Het aantal gesprekken hangt af van de ernst van je klachten. Op hoofdlijnen ziet het er zo uit:

  • Een coachingstraject duurt meerdere weken tot enkele maanden.
  • Bij milde klachten kunnen dit 5 tot 6 gesprekken zijn. Bij ernstiger klachten en volledige uitputting zijn dit 10 tot 15 gesprekken.
  • De coachingsgesprekken duren elk 1,5 uur. Ik geef je oefeningen mee ter ondersteuning van je herstelproces.
  • We ronden het traject af met een evaluatie.

In de beginperiode spreken we elkaar wekelijks. Daarna neemt de frequentie van de gesprekken af en brengt je het geleerde in de praktijk. Bij re-integratie spreken we elkaar eerst weer wat vaker, waarna we het traject geleidelijk afbouwen.

Mocht er iets tussen komen, waardoor de afspraak niet door kan gaan, dan laten we elkaar dit tijdig weten (minimaal 48 uur van tevoren).

Ondersteuning, geen diagnose

Coaching is een aanvulling op de behandeling door de huisarts of bedrijfsarts. Bij vermoeden van overspannenheid en burn-out verwijs ik je naar één van hen door. De diagnose ‘overspannen’ of ‘ burn-out’ kan alleen door een arts worden gesteld.

Benieuwd naar wat coaching bij burn-out voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Vrijblijvend een offerte aanvragen? Ik vertel je er graag meer over. Klik hier voor mijn contactgegevens.