Dit bericht is voor alle harde werkers die nog even tijd maken om een klus af te maken. Want ‘nee’ zeggen, dat doe je niet zo gauw. En die vermoeidheid, dan? Ach dat valt best wel mee. Dat haal je straks wel weer in. De vraag is alleen, hoe lang hou je het nog vol? En tegen welke prijs? 

Last van chronische stress

Eerlijk is eerlijk, je kunt het inderdaad een hele tijd volhouden. Alsmaar doorgaan op je werk, vele ballen in de lucht houden en ook nog een actief sociaal leven. Je bent er in de loop der tijd heel erg goed in geworden. En je hebt geen idee hoe je het anders voor elkaar zou kunnen boksen. Dit is nu eenmaal zoals het werkt, denk je dan. 

Hoog prijskaartje

Je betaalt echter wel een prijs, alleen heb je dat nog niet in de gaten. Het prijskaartje van chronische stress wordt vaak pas zichtbaar als je je al in de gevarenzone van overspannenheid en burn-out begeeft. Signalen zijn aanhoudende vermoeidheid, niet goed kunnen slapen, prikkelbaarheid, piekeren en concentratieproblemen.

En de prijs is hoog, als je te lang doorgaat. Je lichaam gaat op de rem staan, omdat je de signalen negeert. Je gaat er als een berg tegenop zien om naar je werk te gaan. Maar ja, echte harde werkers slepen zich naar kantoor, want het werk kan toch niet wachten? En als je niks doet, dan wordt het werk alleen maar meer. Toch? Zie hier de vicieuze cirkel waarin je in terecht bent gekomen. 

Een strijd die je niet kunt winnen

Dit is gewoon niet volhouden om de eenvoudige reden dat je lichaam ontregeld raakt, als je maar door blijft gaan en alle signalen van chronische stress negeert. Daar word je zo ziek van dat je niet meer kunt werken. Zelfs eenvoudige taken als boodschappen doen zijn je dan al te veel. Het is zover. Je bent overspannen en misschien zelfs wel burn-out. Het duurt maanden voordat je daarvan hersteld bent. 

Het kan echt anders!

Slimme harde werkers herkennen de signalen en weten dat het loont om tijdig op de rem te gaan staan Wil je weten hoe dat voor jou werkt? Met de Stress Level Test ontdek je waar je je bevindt op de glijdende schaal van chronische stress. In een persoonlijk adviesgesprek leer je bovendien wat je zelf kunt doen om je energie weer te hervinden. 

Via de onderstaande actieknop kun je er meer over te lezen en de Stress Level Test aan te vragen. Je zult zien, dat het dat het de moeite waard is!

Publicatiedatum: 08 maart 2022

Laatst bijgewerkt op: 30 maart 2022

Image by Engin Akyurt from Pixabay