Je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Je merkt dat je niet op je plek zit in je huidige functie. Of je zoekt een functie die meer balans brengt tussen werk, privé en jezelf. Loopbaancoaching biedt je gerichte ondersteuning in de stappen die je wilt zetten.

Waarom loopbaancoaching

Het vergroot je zelfinzicht, waardoor je makkelijker keuzes maakt. Dit gaat niet alleen om keuzes maken rondom werk op basis van je talenten. We nemen hierin ook jouw balans tussen werk, privé en jezelf mee. Een gezonde basis is een belangrijk fundament!

Je werkt vanuit een breed blikveld aan je volgende loopbaanstap. Als loopbaancoach laat ik je vanuit verschillende standpunten naar de realiteit te kijken. Dat levert je nieuwe inzichten op in je kansen en mogelijkheden.

Je leert je makkelijker bewegen op de arbeidsmarkt. Daarbij kun je denken aan gespreksvaardigheden, doelgericht netwerken en het inzetten van social media. We besteden ook aandacht aan het maken van een cv en het schrijven van sollicitatiebrieven.

Hoe het werkt

Een loopbaancoaching traject ziet er doorgaans zo uit:

  • Een traject duurt 5 – 7 gesprekken (enkele maanden);
  • De gesprekken duren maximaal 1,5 uur;
  • Mocht er iets tussen komen, dan laten we elkaar dit tijdig weten (minimaal 48 uur van tevoren);
  • De coachingsgesprekken worden aangevuld met oefeningen, waarin je leert om actief aan je loopbaan te werken. Netwerken hoort daar natuurlijk bij;
  • We ronden het traject af met een evaluatie.

Er kunnen aanvullende afspraken nodig zijn, wanneer je dit traject start op advies van je werkgever of bedrijfsarts. Bijvoorbeeld, omdat je werkgever het op prijs stelt om driegesprekken te voeren. Dit zijn gesprekken waarbij je in gesprek gaat met je werkgever met mij erbij als jouw coach. Deze vinden alleen plaats wanneer jij daar toestemming voor geeft.

Maatwerk

Loopbaancoaching is maatwerk. We gaan samen in gesprek over jouw situatie. Je verdiept je inzicht door op jezelf reflecteren, voordat je tot actie overgaat. Aan de hand van concrete stappen ontwikkel je je eigen stuurmanskunst.

Benieuwd naar wat loopbaancoaching voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Vrijblijvend een offerte aanvragen? Ik vertel je er graag meer over. Klik hier voor mijn contactgegevens.

Alette Smeenk is gecertificeerd Noloc Register Loopbaanprofessional.