10 juni 2022 – Gesprekken op de werkvloer gaan vaak over ongenoegen. Wat er alweer niet goed gaat. Wat je chef nu weer heeft weten te presteren. En de collega die alweer met dezelfde vraag komt. De irritatie spat er soms vanaf. “Onbegrijpelijk, waarom ziet ze dat nou niet!”. Of zou het kunnen zijn, dat je zelf iets over het hoofd ziet? 

Anders kijken

In mijn coachingsessies vraag ik dan om eens met heel andere ogen naar je ongenoegen te kijken. We uiten ons ongenoegen namelijk heel vaak over iets wat we zelf vanzelfsprekend vinden. We denken er niet over na, want zo is het toch? We nemen aan dat anderen het ook zo zien en ervaren zoals wijzelf. Dat is een misvatting, want niemand is en ervaart de wereld zoals jij dat doet. Daarin ben je uniek.

Toegevoegde waarde

Je ongenoegen toont je juist waarin jij bijzonder bent. En waarin jij van toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. Dat een ander dat niet zo ziet of ervaart kun je haar moeilijk aanrekenen. Zij is op een andere manier van toegevoegde waarde. Niemand is dat schaap met vijf poten, dat alles weet en kan. 

Voorbij de frustratie

Natuurlijk is het frustrerend, als je niet gehoord of gezien wordt. De vraag is dan altijd: wat doe je ermee? Je ongenoegen uiten is eventjes effectief, om stoom af te blazen. Daarna is het zaak om je te bezinnen wat te doen. 

De relatie tussen actie en invloed

Want als je wat beter kijkt naar de relatie tussen actie en invloed, dan zie je dat er ook nog andere handelingsperspectieven zijn.

Als je in je ongenoegen blijft hangen, terwijl je geen invloed hebt, dan ben je aan het vechten. Er niets mee doen, terwijl je wel invloed hebt, betekent dat je opgeeft. Beide zijn onbevredigend en leiden tot energieverlies. 

Gelukkig is er nog meer mogelijk, als je maar verder durft te kijken.

Effectief zijn of loslaten brengt je in een flow

Is het een situatie waar je invloed op hebt? Dan is je ongenoegen een uitnodiging om er iets mee te doen.  Vraag je dan wel eerst af: wat is effectief gedrag? Wat kan ik doen om de ander te laten inzien, wat ik bedoel? Dan helpt het om eerst – letterlijk of in gedachten – naast iemand te gaan staan en de zaken vanuit haar perspectief te bekijken. Misschien zie je dan waarom ze handelt zoals ze doet. wat ze nodig heeft om te in zien wat jij bedoelt. En hoe je daarin van betekenis kunt zijn. 

Effectief zijn situaties waar je invloed op hebt brengt je in een flow. Loslaten kan hetzelfde effect hebben in situaties waar je geen invloed op hebt. Het werkt bevrijdend en geeft rust.

Invloedrijk zijn

Of je invloed hebt in een bedrijf is trouwens niet afhankelijk van formele bevoegdheden. Je kunt uiterst invloedrijk zijn door je persoonlijke aanpak. Wat maakt jou bijzonder? 

veerkrachtinjewerk.nl

Publicatiedatum: 10 juni 2022

Laatst bijgewerkt op: 10 juni 2022

Image by succo from Pixabay

Bron: