Online coaching is effectieve manier van begeleiden. Je kunt het voor verschillende doeleinden inzetten. Ik zet online coaching graag in voor:

  • het werken aan een gezonde balans tussen werk – privĂ©- ik (jezelf).
  • het herkennen van energie-, hulp- en stressbronnen.
  • het versterken van je vitaliteit en stressbestendigheid.

Waarom online coaching

Dat leg ik je graag uit:

Je komt verrassend snel tot nieuwe inzichten. Bij online coaching hebben we regelmatig contact. Dit versnelt het leerproces.

Je boekt makkelijk successen met kleine stappen. Bij online coaching werken we met kleine stappen, afwisselend gericht op reflectie en actie. Dat maakt je leerproces motiverend, vloeiend en inzichtelijk.

Je kunt een diep niveau van zelfreflectie bereiken. Bij mailcoaching beantwoord je mijn vragen schrijvend met ruime gelegenheid om je gedachten te structureren. Dit helpt je concentreren en aanwezig te zijn in het leerproces.

Je laat je begeleiden, waar je dat uitkomt. Dat kan gemakkelijk vanuit je luie stoel met je laptop op schoot. Je kunt het beantwoorden van berichten flexibel inplannen.

Bij online coaching hoef je minder energie te steken in de werkrelatie met de coach dan bij direct persoonlijk contact. De werkrelatie is wel intensief, maar met een afstand die doorgaans als prettig en veilig wordt ervaren.

Hoe het werkt

Een online coachingstraject ziet er doorgaans zo uit:

  • Een online coaching traject duurt maximaal 13 weken.
  • We mailen elkaar 2x per week via een beveiligde online omgeving.
  • We beantwoorden elkaars berichten binnen 2 werkdagen.
  • Beeldbellen: ook kan ik inzetten ter ondersteuning van je traject.
  • Mocht er iets tussen komen, dan laten we elkaar dit weten.
  • Vragen worden afgewisseld met ondersteunende oefeningen.
  • We ronden het traject af met een evaluatie.

Wil je zien hoe de beveiligde online omgeving werkt? Klik hier voor een demo.

Locatie

Online coaching is niet aan een locatie gebonden. Je bepaalt zelf op welke plek je mijn berichten beantwoordt, of dat nu op kantoor is of vanuit je luie stoel met je laptop op schoot. Zorg er wel voor dat je op een rustige plek gaat zitten, waar je niet gestoord kunt worden. Dit bevordert je zelfreflectie en leerproces.

De kracht van het schrijven

Online coaching door middel van schrijven is een krachtige vorm van coaching.

Schrijven stimuleert de zelfreflectie. Je kunt op een afstandje naar je situatie kijken. Dat geeft je inzicht en overzicht. Schrijven is ook een bron van positieve energie. Je boort creatieve energie aan door te spelen met woorden. En schrijven werkt helend. Het brengt minder bewuste aspecten in het licht en maakt diepere lagen concreter.

Benieuwd naar wat online coaching voor jou kan betekenen? Een offerte aanvragen? Ik vertel je er graag over. Klik hier voor mijn contactgegevens.