Mijn naam is Alette Smeenk. Ik ben een inspirerende coach die je leert ontdekken hoe je ontspanning en plezier in je werk blijft houden. Daarnaast adviseer ik organisaties hoe zij duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers kunnen realiseren door te investeren in talentontwikkeling, vitaliteit, wendbaarheid en leiderschap.

Stuurmanskunst is passievol koers houden in je werk en loopbaan. Ook al kun je de wind niet keren, je kunt wel kiezen hoe je je zeilen zet. Ik begeleid je graag in dit leerproces.

Mijn missie

Het is mijn missie om mensen en organisaties in balans te brengen. Ik leer je loopbaankeuzes te maken vanuit je passie en drijfveren. En ontdekken hoe je met ontspanning en plezier kunt blijven werken door anders om te gaan met klachten van stress, overspannenheid en burn-out. je ervaart daarin je eigen veerkracht. Dit leerproces begeleid ik met openheid en toewijding. Daarnaast begeleid ik organisaties bij het realiseren van duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers door te investeren in vitaliteit, wendbaarheid en leiderschap.

Wat me inspireert

Van jongs af aan voel ik een sterke verbondenheid met de natuur. De seizoenen van voorjaar, zomer, herfst en winter geven me veel inspiratie. Ook verdiep ik me graag in de psychologie van mensen. Door om me heen te kijken en te luisteren. Door erover te lezen. En vooral: door te ervaren.

Wat me beweegt

In verbinding zijn, met mezelf, met mijn naasten en mijn omgeving. Bij voorspoed geniet ik van de flow. Bij tegenslag vertrouw ik op mijn veerkracht. De basis van vertrouwen en veerkracht ligt in de zorg voor mezelf. Gezond eten en bewegen. Tijd nemen voor mezelf afwisselen met fijne dingen doen met anderen. Duidelijk nee zeggen, als iets niet goed voelt. Wandelen, yoga en tuinieren helpt me tot rust te komen. Ik ben moeder van twee volwassen dochters. Het contact met hen is voor mij van wezenlijk belang.

Mijn werkervaring

Het fundament voor mijn coachingspraktijk wordt gevormd door mijn werkervaring op het gebied van ontwikkelingsprocessen. De begeleiding van mensen met aandacht voor hun veerkracht is een terugkerend element in mijn werk: in het onderwijs, de ontwikkelingssamenwerking, veiligheidsregio en brandweerorganisatie en nu bij de meldkamer. Als adviseur bij de veiligheidsregio en brandweer was ik ook stagebegeleider en interne loopbaancoach. Bij deze organisatie deed ik bovendien ervaring op met collegiale opvang bij ingrijpende gebeurtenissen. Deze rode draad zet ik nu door in mijn eigen coachingspraktijk.

Meer weten over mijn loopbaan? Kijk op mijn LinkedIn-profiel

Alette Smeenk is Noloc Erkend Loopbaanprofessional.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Keurmerk-Noloc-Erkend-Loopbaanprofessional-1024x1024.jpg