7 juli 2022 – Weerstand en tegenslag is er in allerlei soorten en maten. Je komt het hoe dan ook dagelijks tegen, op de werkvloer en in je privéleven. Persoonlijk leiderschap begint met anders omgaan met drama. Maar hoe doe je dat? Lees mijn blog voor handreikingen, die je op weg helpen. En ik doe alvast een spoiler alert. Makkelijk is het niet. Waardevol is het zeker. 

Gisteren had ik zo’n dag. Ik wilde inloggen om me voor te bereiden op een online vergadering. Wachtwoord vergeten… Diverse inlogpogingen, telefoontjes naar de helpdesk en een uur later lukte het eindelijk, met dank aan het geduld van mijn collega die de vriendelijkheid zelve was. Hoe fijn is dat, als het tegenzit. Gelukkig kon ik me op tijd voorbereiden voor de online vergadering. Die verliep in zo’n rap tempo, dat ik het notuleren haast niet bij kon houden. 

Je zou denken: tijd voor een pitstop. Toch ging ik in één streep door met het uitwerken van het verslag om te voorkomen dat ik alles vers van de pers erin kon verwerken. De hele dag door voelde ik een zekere spanning en onrust. En dat terwijl ik me had voorgenomen om de dag met bewuste aandacht en een open hart in te stappen. Die notie bleef wel ergens zoemen, maar op de achtergrond. Zo kan het dus gaan. 

Les 1: Verbind je intentie aan een innerlijk besluit en ondersteun deze met je gedachten

Ik zei het al: makkelijk is het niet, maar wel waardevol. Een wens of een intentie uitspreken is niet voldoende. Het vraagt bekrachtiging vanuit een innerlijk besluit en ondersteuning vanuit je gedachten. In mijn voorbeeld van gisterenochtend liet ik me gelijk overrompelen door de tegenslag bij het inloggen. Daar ging mijn intentie direct in rook op en ik haalde het niet terug. Mijn focus lag volledig bij het wegwerken van de tegenslag in plaats van mezelf ruimte te gunnen voor 5 minuten reflectie om stil te staan bij mijn innerlijk besluit en vandaaruit verder te gaan. 

Het inlogprobleem was daarmee niet opgelost. Wel zou ik daarmee het vanuit een andere houding, namelijk die vanuit het innerlijk besluit om ook dit met bewuste aandacht en open hart aan te gaan. Het te beleven in plaats van geleefd te worden en zo te ontdekken wat deze situatie mij leert en te bieden heeft. Persoonlijk leiderschap betekent je eigen handelen in lijn brengt met je intenties wensen. 

Een handeling levert uiteindelijk minder resultaat op dan er in potentie aanwezig is, als deze niet gepaard gaat met een duidelijke intentie, een duidelijk besluit en de daarmee overeenstemmende gedachten

Alan Seale (2003)

 Les 2:  Stap uit het drama en kies wie je wilt zijn

Het lijkt een klein dingetje, zo’n inlogprobleem, maar voor mij betekent het nogal wat in termen van energieverlies. Ik werk in een grote organisatie, waarin heel veel werkprocessen gecentraliseerd en geautomatiseerd zijn. Het toverwoord is ‘zelf regelen’. Voor alles is een handleiding, maar je raad het al: ik strand vaak al bij de 1e van de 20 stappen. Dan maar weer de helpdesk bellen en hopen dat iemand je zo vriendelijk en behulpzaam bij staat als in dit voorbeeld. En als je dan ook nog bedenkt dat ik een parttimebaan is, dan kost het toch wel ineens heel veel tijd. Het maakt zelfs dat ik opzie tegen het installeren van de nieuwe werktelefoon, die ik onlangs gekregen heb. Uitstelgedrag is mij daarin niet vreemd. Over energieverlies gesproken …

Wat me te doen staat, is deze zich herhalende situatie telkens weer met een frisse blik onder ogen te zien, ook al heeft ie steeds een ander jasje. Eerst laat ik het drama ervan helemaal tot me doordringen, tot in mijn vezels.  Dan concentreer ik me op de feitelijke situatie en de associaties die dat bij me teweegbrengt. Vervolgens vraag ik mezelf af: welke rol neem ik in? En welke kans of gelegenheid biedt me dit? Vandaaruit kan ik opnieuw mijn rol beschouwen en mezelf de vraag stellen: wie kies ik te zijn in deze situatie. En welke actiestap wil ik dan zetten? Immers,

Never waste a good crisis                                                             

Winston Churchill

Hoe ogenschijnlijk klein het drama ook lijkt te zijn. In mijn geval gaat het om het patroon van energieverlies dat ik regelmatig ervaar. En wat ik merk, als ik deze stappen van boven het drama uitstijgen bewust doorloop: dat ik er een energiestroom mee aanboor die mij voedt. Het vraagt me mijn leven zelf te leven, ook in de kleine dingen. Dat bewust ervaren terwijl ik dit schrijf is de eerste actiestap die er voor mij bij hoort. En door dit vaker te doen – oefening baart kunst – kan ik gaan ervaren, wat deze voedende energiestroom mij nog meer te bieden heeft. Mocht je dit voor jezelf willen oefenen en ervaren wat het jou oplevert, lees dan mijn eerdere blog Wauw, hoe zou dat zijn?! Voor mij is het in ieder geval een lonkend perspectief!  

Les 3: Persoonlijk leiderschap betekent goed voor jezelf zorgen

Ook deze les zal ik mezelf altijd voor ogen moeten houden, want het is zo verleidelijk om vol in het tempo van werk mee te gaan. De organisatie is als een rupsje-nooitgenoeg en zal niet voor je op de rem gaan staan. Dat zul je toch iedere keer weer echt zelf moeten doen. Dit geldt met name voor de ijverige mensen onder ons, die hun werk met veel plichtsbesef en passie doen. Dat kun je een tijd je volhouden in de overdrive, maar dat gaat zich tegen je keren als je de signalen niet tijd herkent, erkent en ernaar handelt. 

Je gaat dan vastlopen in voldoen. Daar zit vaak een patroon onder dat je al van jongs af aan geleerd hebt, zoals Lusanne Hogeweg treffend beschrijft in haar recente boek “Van Voldoen naar Voldoening”. En je voelt het eigenlijk al op je klompen aan: niemand wordt er beter van als je zo doorgaat. Je werkgever niet en jijzelf al helemaal niet. Zo’n patroon doorbreken is lastig. Maar het is wat je te doen staat, telkens weer als het zich in een andere vorm aan je openbaart. Ook dat is persoonlijk leiderschap. Daar word je zelf blij van én anderen ook.

Wie goed voor zichzelf zorgt,

Is een geschenk voor een ander

Centrum Zijnsoriëntatie

En nogmaals: eenvoudig zijn deze lessen niet, wel de moeite waard. Het is makkelijk om ons leven te laten bepalen door wat anderen van ons willen, de eisen van ons werk en de verleidingen van de alomtegenwoordige technologische mogelijkheden. Het vergt moed en een bewuste keuze om ieder vanuit onze eigen identiteit te leven en elkaar ook die ruimte te gunnen. 

We hebben het vermogen om onze eigen keuzes te maken. Ook of juist in stressvolle situaties. Wees je eigen leider, in de woorden van Ruth Cohn. Daar gaat het om in persoonlijk leiderschap. Ik wens je mooie nieuwe inzichten in het ontdekken van jouw allereigenste versie ervan!

veerkrachtinjewerk.nl

Bronnen

Alan Seale (2003), “Zoektocht van de ziel”.

Lusanne Hogeweg (2022), “Van voldoen naar voldoening”.

Ineke van de Braak (2011), ”Inspireren tot medeverantwoordelijkheid. TGI als methodiek voor effectief leiderschap”.

===

Publicatiedatum: 7 juli 2022

Laatst gewijzigd op: 7 juli 2022

Image by Lothar Dieterich from Pixabay